U bent hier: 

Hoe krijg je meer Instagram volgers?

28-05-2014 Likewinkel.nl

Met Instagram kun je eenvoudig foto's delen met anderen. De App is beschikbaar voor iOS en Android. Na het maken van een foto kun je deze een speciale filter geven, bijvoorbeeld een filter om je foto wat ouder te doen lijken. Vooral om de filters en het gemak waarmee je foto's met andere kunt delen is Instagram razend populair. Nu wil je natuurlijk wel dat zoveel mogelijk mensen je gaan volgen, maar hoe zou je een goede eerste stap kunnen zetten?

Ga op onderzoek uit

Door goed te kijken naar hoe anderen hun Instagram pagina ingedeeld hebben en wat voor soort foto's ze maken kun je er al snel achterkomen waarom ze veel volgers hebben. Op deze manier krijg je idee├źn om je eigen Instagram pagina in te delen en heb je ook een beetje een idee wat voor foto's je moet gaan maken.

Bestel Instagram volgers

Laat Instagram naar vrienden zoeken voor je

Je kunt Instagram naar nieuwe vrienden laten zoeken door op de optie "Vrienden zoeken en uitnodigen" te klikken. Hierna dien je te gaan naar de optie "Voorgestelde gebruikers". Nu kun je mensen gaan volgen die dezelfde interesses hebben als jij. Wanneer zij nu zien dat jij hen volgt, is de kans groot dat ze jou ook gaan volgen.

Zoek zelf naar nieuwe vrienden

Maak handig gebruik van de Instagram zoekfunctie door te zoeken op een bepaald zoekwoord naar gebruikers en/of tags. Je krijgt dan namelijk mensen te zien die dezelfde interesses hebben als jij. Hou je bijvoorbeeld van het strand, zoek dan op dit woord. Nu kun je mensen gaan volgen, grote kans dat ze jou terug gaan volgen.

Wat is populair?

Wanneer je gaat zoeken bij Tags zie je precies hoeveel posts er zijn op een bepaald zoekwoord. Door nu juist foto's over dat onderwerp te maken, maak je grote kans dat anderen jouw foto's zien en je gaan volgen.

Volg niet teveel mensen

Overweeg steeds of het echt nut heeft om iemand te volgen. Het gaat namelijk niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Wanneer je teveel mensen gaat volgen kun je het op een gegeven moment niet meer goed bijhouden en je nieuwsoverzicht raakt overvol.

Geef commentaar op foto's van anderen

Wanneer je een foto ziet die je leuk vindt, laat dan eens je reactie achter. Een reactie valt al snel op bij de Instagram gebruikers en je hebt grote kans dat deze je zal gaan volgen. Wanneer je een reactie plaatst moet je er wel voor zorgen dat deze inhoudelijk is, plaats bijvoorbeeld niet alleen een smiley of zeer korte reacties zoals "wat een mooie foto".

Zorg direct voor een leuk aantal volgers

Mensen volgen graag anderen die veel Instagram volgers hebben. In het begin kan het lastig zijn om automatisch volgers te krijgen. Nu kun je in het begin vrienden zoeken en uitnodigen die je op andere sociale netwerken hebt. Met de optie "Vrienden zoeken en uitnodigen" kun je vrienden uitnodigen die je op Facebook en/of Twitter hebt. Indien je weet dat je vrienden hebt die op Instagram zitten dan kun je op die namen zoeken.