U bent hier: 

Waarom Facebook zo ontzettend belangrijk is?

19-05-2014 Likewinkel.nl

Ondanks dat Facebook de afgelopen jaren behoorlijk wat wijzigingen heeft gedaan en ondanks dat er nieuwsberichten op internet verschenen van mensen die dachten dat de hype rond Facebook vanzelf over zou gaan, is het gewoon zo dat Facebook voor iedere website en bedrijf onmisbaar is geworden. Er zijn zelfs mensen geweest die hard van de daken schreeuwden dat veel bedrijven Facebook al snel weer zouden verlaten en dat gebeurt nog steeds, maar de praktijk is dat bedrijven mooi op Facebook blijven zitten en dat er alleen maar meer bedrijven bijkomen.

1. Waar wil je anders heen gaan?

Waar anders wil je op zo'n makkelijke manier zo'n groot publiek bereiken als op Facebook? Natuurlijk, je hebt ook social media platformen als Twitter, Instagram en LinkedIn, maar Facebook staat nog altijd op nummer 1 als het gaat om social media. Op Facebook kun je nu eenmaal heel makkelijk een pagina opzetten voor je website of bedrijf waarop je heel snel berichten kunt plaatsen die gelezen kunnen worden door een miljoenen publiek. Facebook heeft in vergelijking tot andere social media platformen gemiddeld meer te bieden aan functies. om een voorbeeld te noemen, op Facebook kun je een groot bericht publiceren met foto's terwijl je op Twitter het moet doen met slechts 140 tekens en daar moet je alles in zien te proppen.

2. Voor adverteren ben je bij Facebook aan het juiste adres

Ondanks dat Twitter probeert steeds succesvoller te worden met het laten adverteren van bedrijven, blijft ze sterk achter op Facebook. Op Facebook krijg je het meeste waar voor je advertentiegeld. Voor een redelijk bedrag kun je namelijk op een makkelijke manier campagnes starten. Deze campagnes beschikken over vele functies zodat je heel precies je campagne kunt sturen als het gaat om doelgroep, pay per view of pay per click.

3. Facebook heeft de grootste groep potentiële klanten

Zelfs al zouden duizenden Twitter volgers je berichten aanmerken als favoriet of deze retweeten en zelfs duizenden mensen je G+ volgers een +1 geven voor je berichten, uiteindelijk vind je de grootste groep potentiële klanten op Facebook. Dit komt omdat de meeste mensen berichten op Facebook aandachtiger lezen. Deze zullen dan ook makkelijker doorklikken naar je website en eventueel een aankoop doen. Het beste kun je de grootste sociale media platformen naast elkaar gebruiken. Dat kost veel tijd, maar het levert je het meeste op.