U bent hier: 

Twitter Tips voor een boost van je Twitter pagina

27-05-2014 Likewinkel.nl

Twitter kan er voor zorgen dat je website beter gaat ranken in zoekmachines en dat je meer bekendheid krijgt. Hieronder kun je belangrijke tips vinden die kunnen zorgen voor een boost van je Twitter pagina.

Doel om te beginnen met Twitter

Loop niet zo maar iedereen achteraan door maar even met Twitter te beginnen. Je moet eerst een doel voor ogen hebben waarom je begint met Twitter. Daarnaast dien je jezelf af te vragen of je er voldoende tijd in kunt stoppen. Een goede reden om gebruik te gaan maken van Twitter is om nieuwsberichten over je bedrijf bekend te maken. Mensen lezen graag wat er speelt in je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een kledingwinkel, schrijf dan Twitter berichten over de nieuwste trends op het gebied van mode. Wil je je vooral ook commercieel profileren, plaats dan berichten over nieuwe producten of diensten.

Focus op waar je goed in bent

Je kunt over van alles en nog wat gaan schrijven op Twitter, maar het is juist belangrijk dat boven andere Twitter berichten uitkomt. Dat doe je door je vooral te focussen op waar je goed in bent en schrijf daar over. Stel je bent bijvoorbeeld kapper en je weet enorm veel over dat vak, dan zullen lezers snel genoeg zien dat je verstand van zaken hebt en dat zorgt voor volgers.

De lading van je berichten

Wissel de lading van je berichten niet te veel af, daarmee wordt bedoeld: grappig, zakelijk, commercieel of privé. Wanneer je je liever zakelijk opstelt, zet er dan bijvoorbeeld niet continu grappige berichten tussen zoals moppen.

Spreken, luisteren of beiden

Waar wil je Twitter voor gaan gebruiken? Wil je het gebruiken om berichten te plaatsen, wil je naar anderen luisteren of juist beiden? Wanneer je wilt communiceren met je doelgroep, moet je er voor zorgen dat mensen op je website eenvoudig via Twitter kunnen reageren. Je dient dus d.m.v. buttons je bezoekers te laten zien dat je op Twitter zit. Daarnaast moet je goed letten op reacties van je bezoekers. Deze vragen vaak om een zo snel mogelijk antwoord. Er zijn nogal wat online winkels die reacties via Twitter krijgen maar hier nooit op reageren.

Gebruik plaatjes

Wanneer je een bericht plaatst op Twitter kun je deze eenvoudig aanvullen met een plaatje. Wanneer mensen bij je bericht een plaatje zien staan trekt dat aan.

Zorg voor een goede avatar en omslag

Je avatar en omslag op Twitter dienen er verzorgd uit te zien. Gebruik deze op zo'n manier dat deze overeenkomen met waar het over gaat. Bijvoorbeeld een duidelijk foto van jezelf of een foto / logo van je bedrijf.