U bent hier: 

Meer YouTube views op uw video? 5 belangrijke tips!

30-05-2014 Likewinkel.nl

Zoals je misschien wel weet zijn er veel mensen bekend geworden met hun filmpjes op YouTube. Maar voor heel veel mensen is het erg lastig om meer youtube views te krijgen. Naast het hebben van een geweldig filmpje moet je ook zorgen dat de titel omschrijving (description) bij je filmpje goed is. Je hebt je videofilmpjes geüpload naar YouTube, maar nu wil je eigenlijk zoveel mogelijk mensen naar je filmpjes laten kijken. Hoe kun je dit het beste aanpakken?

Sla je video onder de juiste bestandsnaam op

Wanneer je filmpje bijvoorbeeld gaat over een hond, zorg er dan voor dat het woordje 'hond' in de bestandsnaam aanwezig is.

Geef je video de juiste titel

De titel van je video dient niet te kort te zijn en moet iemand direct overhalen om je filmpje te gaan bekijken. Heb je bijvoorbeeld een filmpje over je hond die van je tuin een bende maakt, noem je filmpje dan "Mijn hond maakt van mijn tuin een puinhoop!". Je mag in je titel ook wel een beetje geheimzinnig blijven. Het is niet de bedoeling dat je titel de complete inhoud van je video verklapt. Dat geldt ook voor de description.

Zorg voor een duidelijke omschrijving

Er zijn heel veel mensen die de omschrijving laten voor wat het is en dat is een grote fout die je zelf niet moet maken. Gebruik de description ruimte op YouTube zo optimaal mogelijk en schrijf in 2 á 3 alinea’s waar je video precies over gaat. Net als bij de titel dien je er bij de omschrijving op te letten dat deze aantrekkelijk is om gelezen te worden. Je wilt je bezoekers overhalen om jouw filmpjes te gaan kijken.

Gebruik de best mogelijke tags

Gebruik alle woorden van je titel en omschrijving in de tags. Hoe relevanter je tags zijn des te vaker zal je video verschijnen wanneer mensen op een bepaald woord zoeken op YouTube. Het heeft geen zin om tags in je omschrijving te zetten, wanneer mensen namelijk gaan zoeken worden deze woorden niet meegepakt door de zoekfunctie van YouTube.

Deel je video zo vaak mogelijk op internet

Is je video op YouTube geplaatst? Deel je video dan op zoveel mogelijk social media plaatsen, bijvoorbeeld op Twitter, Facebook en LinkedIn.