U bent hier: 

Meer SoundCloud Plays? We geven je 6 gouden tips!

25-05-2014 Likewinkel.nl

Je hebt zojuist wat tracks geüpload naar SoundCloud, maar hoe krijg je nu meer SoundCloud plays en volgers? Je krijgt deze echt niet zomaar vanzelf, je moet je er echt voor inzetten en dat kost veel tijd. Toch kun je op een makkelijkere manier je SoundCloud profiel laten volgen en plays verkrijgen.

Schrijf je in voor een betaald account

De meesten schrijven zich in voor een gratis account. Van een gratis account ga je niet veel profijt hebben. Zo zijn er bij een gratis account diverse limieten waarmee je te maken krijgt, zoals een download- en uploadlimiet. Een betaald account bij SoundCloud moet je zien als een investering in jezelf. Omdat je bij een betaald account veel meer mogelijkheden hebt kun je jezelf ook op grotere schaal presenteren.

Gebruik de favorietenlijst

Een handige manier om followers te krijgen is door interesse in anderen op SoundCloud te tonen. Met een simpele klik kun je iemand anders zijn/haar geüploade bestanden beluisteren. Wanneer daar iets tussen zit wat je leuk vindt, volg dan zo iemand. Grote kans dat ze jouw tracks ook gaan beluisteren en je gaan volgen.

Laat reacties achter

Dit sluit aan op het tonen van interesse in tracks van anderen. Door het achterlaten van reacties op tracks van anderen laat je zien dat je oprecht geïnteresseerd bent. Deze manier is zelfs nog effectiever dan het werken met de favorietenlijst. Door een reactie achter te laten laat je jezelf ook zien. Anderen kunnen namelijk een klein fotootje van je zien waar ze op kunnen klikken voor meer informatie. Laat wel een inhoudelijke reactie achter, een snelle reactie heeft geen zin. Heeft iemand een vraag gepost? Reageer hier dan op, dat zal zeker gewaardeerd worden. Door op de juiste manier comments achter te laten kan je dat eenvoudig plays of volgers opleveren.

Zorg voor een aantrekkelijke avatar

Een goed design is belangrijk op SoundCloud. Natuurlijk is je muziek belangrijk, maar aan de verpakking dien je ook te denken. Een lelijke avatar trekt niemand aan. Een mooi ontworpen avatar zullen kijkers associëren met mooie muziek. Een avatar dient in het oog te springen, elegant en goed designed te zijn.

Groepen

Word lid van een aantal groepen, hier zit namelijk geen limiet aan. Naar een groep kun je je eigen tracks en mixes uploaden. Wanneer je wilt kun je zelfs een eigen groep starten, je kunt er ook voor kiezen om een channel in een groep te starten.

Tags

Vul de omschrijving van je muziek en mixes aan met tags. Wanneer je DJ tracks upload waarbij je gebruik hebt gemaakt van muziek of mixes van anderen, zorg er dan voor dat je de namen van producers en record labels als tags toevoegt. Bij SoundCloud geldt, hoe meer tags des te beter.