U bent hier: 

Likes zijn onmisbaar voor je website

24-05-2014 Likewinkel.nl

Zoekmachines kijken heel sterk naar interactie op social media, oftewel: wordt er over je website, diensten en/of producten gepraat op social media. Bij Facebook zijn de likes voor een website erg belangrijk, ze zijn zelfs haast onmisbaar geworden. Websites met veel likes worden als belangrijk gezien en deze zijn absoluut van invloed op je positie in zoekmachines als Google en Bing.

Wat is een like?

Het woord 'like' wil zeggen dat mensen jouw pagina op Facebook of bericht(en) die je hebt geplaatst belangrijk en interessant vinden. Het woord like kan niet helemaal direct vertaald worden naar 'leuk vinden'. Wanneer je bijvoorbeeld een minder plezierig item deelt is leuk vinden niet op zijn plaats. Daarom kun je het beter vertalen als 'ik vind dit interessant'. Wanneer iemand een item dat je deelt of je pagina interessant vindt, kan hij/zij dit aangeven door dit te liken. Contactpersonen van iemand die liked kunnen zien wat die persoon allemaal interessant vindt.

Aantal likes is een stukje reclame voor je website

Stel je hebt twee identieke Facebookpagina's. Beiden zien er verzorgd uit, hebben hetzelfde onderwerp en de content is interessant om te lezen. Er is echter een belangrijk verschil. Website A heeft 5 likes en website B 250 likes. In welke Facebookpagina (en aan de website die hieraan is gekoppeld) zou jij het meeste vertrouwen hebben of welke van de twee Facebookpagina's ken jij de meeste waarde toe? 9 Van de 10 personen zou kiezen voor website B, puur om het aantal likes dat door duidelijk wordt weergegeven op een Facebookpagina. Het aantal likes is dus ook een stukje reclame!

Meer likes zorgen voor meer fans

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat wanneer je likes toenemen de groep met mensen die je pagina op Facebook volgen alleen maar zal groeien. Onder die groep vallen ook mensen die je nog niet geliked hebben. Het is algemeen bekend dat wanneer mensen zien dat iets belangrijk is, zij dit makkelijk volgen. Wat dus in het echte leven geldt, zie je dus ook digitaal.