U bent hier: 

Likes kopen?

14-03-2018 Likewinkel.nl

Social media is niet meer weg te denken. Het is een onderdeel geworden van ons dagelijkse leven. Natuurlijk heeft hier de mobiele telefoon ook aan bijgedragen. Het is een manier om in contact te blijven met je vrienden, familie en met de wereld. Het is ongekend hoe snel de wereld is veranderd en hoe belangrijk Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube en andere social media platformen geworden zijn. Het is niet alleen belangrijk geworden voor mensen, maar ook voor bedrijven. Bedrijven maken gebruik van deze nieuwe manier van media welke voor hun beschikbaar is. Hoe meer tweets, likes en duimpjes omhoog staan hoe beter. Het zorgt voor social proof en bewijs, dat een bedrijf vertrouwd kan worden.

Waarom moet je likes kopen?

Veel bedrijven kiezen ervoor om likes te kopen voor hun Facebook site. Het is mogelijk om dit te doen. De bedrijven kopen de likes voor hun Facebook bedrijfspagina om meer social proof te krijgen en ook om het vertrouwen te winnen van iemand. Het is heel gemakkelijk uit te leggen. Je kunt naar meerdere bedrijven gaan.


Bedrijf A heeft geen Facebook profiel of bedrijfspagina. Verder heeft het bedrijf een website welke ok is en het product lijkt ook goed te zijn.


Bedrijf B heeft wel een Facebook pagina. Deze Facebook pagina heeft echter geen enkele like of volger. Het is aanwezig met alleen op de profielfoto plek het logo. Daarnaast is er ook een website en lijkt het product ok.


Bedrijf C is er dan ook nog welke een Facebook page heeft en daarnaast ook een 10.000 likes. Je ziet een goed profiel vol met foto’s, video’s en informatie over het bedrijf en hun producten. Ook hier is een website en een goed product aanwezig.


We zouden het nog verder kunnen uitdiepen. Echter om het begrip social proof duidelijk te maken is het voldoende. Je ziet nu een bedrijf zonder Facebook pagina, een met een Facebook pagina zonder like en een met redelijk wat likes. Bij de laatste pagina zie je dat er veel anderen zijn welke dit bedrijf liken en leuk vinden. Wanneer dit het geval is, is de gedachte natuurlijk al snel dat het om een goed bedrijf en product gaat. De kans is groot, dat iemand die een product wil kopen (welke bij alledrie hetzelfde is) voor bedrijf C kiest. Het bedrijf C wordt het meeste gewaardeerd door anderen en schept hiermee dus volop vertrouwen.

Vertrouwen opbouwen

Waarom zou een bedrijf dus likes moeten kopen? Nou simpelweg om vertrouwen op te bouwen en te krijgen van zijn doelgroep. Hiermee ontstaan er uiteindelijk meer kopers bij hun bedrijf. Mensen kijken tegenwoordig namelijk een stap verder dan een goede website en een eerlijke prijs. Men is bereidt om meer te betalen voor een product wanneer het bedrijf meer vertrouwen opwekt. Logisch! Er zijn namelijk volop verhalen van mensen welke zijn opgelicht door nepbedrijven.

Is het wel toegestaan om likes te kopen?

Het is goed om eerst na te denken voordat je likes gaat kopen voor je Facebook pagina. Laten we echter direct een antwoord op je vraag geven: het is wel toegestaan om likes te kopen. Het is echter niet iets wat Facebook promoot of aanmoedigt. Het moet allemaal wel op een natuurlijke manier verlopen, dat je meer likes krijgt. Het kan natuurlijk niet zo zijn, dat je vandaag een Facebook pagina opent en dan direct een miljoen likes hebt. Alarmbellen gaan af en Facebook zal aan de rem trekken. Het kopen van een paar honderd likes zal niet direct schadelijk zijn voor je Facebook pagina. Het zorgt voor meer vertrouwen voor je onderneming. Iets wat natuurlijk wel prettig is.

Andere voordelen van meer Facebook likes!

Het is goed om meer Facebook likes te kopen het helpt ook om sneller en beter gevonden te worden in de Facebook resultaten. Ook kom je dus overtuigender en betrouwbaarder over. Tevens zullen mensen je sneller gaan liken. Wanneer er een schaap over de dam is, volgen er meerdere. Het is goed om hierom dus likes te gaan kopen. Uiteindelijk zullen meer mensen je pagina bezoeken, je website bezoeken en daarmee ook aankopen gaan doen. Je kunt hiermee je investering dus gemakkelijk terugverdienen.

Kopen bij een betrouwbaar bedrijf!

Wanneer je likes wilt gaan kopen moet je ook eerst een onderzoek doen. Kijk of het bedrijf zelf wel likes heeft om mee te beginnen. Kies voor een bedrijf met meerdere likes en een goede website. Kijk wat anderen zeggen. Lees reviews en besluit op basis daarvan om ergens likes te kopen. Kies voor een bedrijf waar je 100 procent veilig je likes kunt aanschaffen.

Nederlandse likes kopen? Of internationale likes?

Wanneer je snel veel likes wilt hebben is het goedkoper om voor de internationale likes te kiezen. Wil je meer kwaliteit en mensen bereiken welke in Nederland wonen dan is het natuurlijk beter om voor Nederlandse likes te kiezen. Het is vaak niet 100% Nederlands, maar het komt aardig dicht in de buurt. De Nederlandse likes zijn wel wat duurder dan de internationale likes.

Alles netjes met een rekening!

Wanneer je bij een bedrijf likes gaat kopen dan is het goed om er ook op te letten of je een factuur krijgt. Het schept ook vertrouwen. Naast het vertrouwen biedt het de mogelijkheid om de BTW weer terug te vragen. Ook is het zo, dat je het nu als kosten kunt opvoeren. Je kunt de kosten opvoeren en dus in mindering brengen op de winst. Normaal betaal je over de winst belasting. Je winst wordt wat lager en daarom betaal je minder belasting. Uiteindelijk is het doel om meer belasting te gaan betalen door meer producten en diensten te verkopen. Vooralsnog en tot dat gebeurt kun je minder belasting gaan betalen. Zeker aan het einde van het fiscale jaar (december) is het slim om voor extra investeringen te kiezen. Het jaar erop kun je dan de vruchten plukken van de investering van de extra likes. In het huidige jaar kun je het in mindering brengen op de winst om de belastingen te verlagen. Een interessante situatie! Kies voor meer likes, kies voor meer vertrouwen, kies voor meer groei!