U bent hier: 

Instagram wordt steeds belangrijker

26-05-2014 Likewinkel.nl

Uit diverse onderzoeken is naar voren gekomen dat Instagram steeds belangrijker wordt op het gebied van social media. De groei van Intagram gaat op dit moment zo hard, dan dit platform sneller groeit met gebruikers dan Facebook en Twitter. Voor bedrijven wordt het dan ook steeds belangrijker om zich te gaan verdiepen in Instagram.

Instagram

Instagram is een social media platform waarbij je eenvoudig foto's die je maakt met je mobiele device kunt voorzien van een fotofilter en deze direct kunt delen met anderen. Door deze foto's aan te vullen met goede description en hashtags (#), kun je behoorlijk wat publiek binnenhalen voor je website en bedrijf.

Flinke groei

De afgelopen maanden laat Instagram een flinke groei zien van het aantal actieve gebruikers. Deze groei gaat zo hard dat deze al sneller verloopt dan die van Facebook en Twitter. Wanneer je gaat kijken naar de drie belangrijkste social media platformen dan zijn dat op dit moment: 1. Facebook 2. Twitter 3. Instagram

Maak slim gebruik van Instagram

Als website en/of ondernemer kun je slim gebruik maken van Instagram. Hiermee begin je door de app te downloaden op een mobiel apparaat. Stel dat je bijvoorbeeld een kledingwinkel hebt, dan kun je eenvoudig met de app foto's maken van de artikelen die je aanbiedt met een description en hashtags. Op deze manier breng je je artikelen direct onder de aandacht. Heb je bijvoorbeeld een leuke nieuwe trui binnen van het merk Mexx dan maak je hier een duidelijke foto van en in de description zet je om wat voor soort artikel het gaat (materiaal, kleur, of er eventueel een print aanwezig is, de prijs etc.) en deze vul je aan met de juiste hashtags, in dit geval #mexx #trui #nieuw. Nu kunnen je vaste klanten of potentiƫle klanten direct zien dat je iets nieuws in je assortiment hebt. Dit werkt echt geweldig.

Instagram geen bedreiging voor Facebook

Ondanks dat de groei van het aantal actieve gebruikers sneller verloopt dan van Facebook, de nummer 1 op het gebied van social media, is het geen bedreiging voor Facebook. Instagram is namelijk van Facebook. Dus wat de ontwikkeling ook is, het is een win-win situatie. Het kan wel zo zijn dat wanneer Instagram veel te hard gaat groeien, Facebook besluit om Instagram meer te gaan integreren met Facebook, maar dat is koffiedik kijken. De reden van de grote groei van Instagram gebruikers is vooral omdat meer mensen gebruik maken van mobiele devices, voornamelijk smartphones. Met een smartphone maak je snel even een foto die je eenvoudig kunt delen met Instagram.