U bent hier: 

Hoe krijg je meer Twitter volgers

01-06-2014 Likewinkel.nl

Iedereen die gebruik maakt van Twitter wil graag veel volgers hebben. Je Twitter volgers zien namelijk wat je bezig houdt en je volgers delen ook makkelijk jouw berichten weer, waardoor je nog meer volgers krijgt. Maar hoe krijg je eigenlijk meer volgers op Twitter? Hieronder 5 belangrijke tips.

1. Zorg er voor dat je de moeite bent om te volgen

Mensen worden eerder aangetrokken door profielen die er mooi uitzien. Zorg er dus voor dat je profiel compleet is inclusief een leuke avatar en omslagfoto. Mensen moeten direct kunnen zien om wie het gaat en wat je interesses zijn. - Gebruik je eigen foto als avatar. Bij het maken van een foto is het belangrijk dat je zo op de foto staat dat je recht naar voren kijkt, in de lens kijken dus. Er mogen geen items in de foto staan die afleiden. Maak van je foto een vierkant, maar maak deze niet kleiner, mensen die op de foto klikken willen immers een grotere versie van de foto bekijken. - Een bedrijfslogo gebruiken kan. Indien je een bedrijf hebt en je wilt het logo van je bedrijf als avatar gebruiken dat is dat mogelijk, plaats deze duidelijk zichtbaar in de avatar. - Zorg dat je in de bio interessante informatie zet. Volgers zien als eerste je bio, deze moet dus goed geschreven zijn.

2. Schrijf interessante, grappige of opmerkelijke berichten

De eerste berichten die bezoekers van je Twitterpagina zien zijn je laatst geplaatste berichten. Ieder bericht dat je dus schrijft moet de moeite waard zijn. Enkele tips: zorg voor variatie, meer intieme berichten (bijvoorbeeld over wat je overdag zoal doet), plaats interessante links, plaats multimedia zoals foto's, plaatjes en video's.

3. Plaats regelmatig berichten en doe dit op de juiste tijdstippen

Niemand zit te wachten op iemand die nooit Tweets plaatst. Daarom moet je regelmatig een berichtje schrijven. Zorg voor minimaal 1 รก 2 berichten per dag. Plaats de berichten op tijdstippen dat mensen actief op Twitter zijn, dat is 's morgens vroeg, direct na het werk, na het eten en zo rond 21.00u en 22.00u.

4. Gebruik hashtags

Gebruik maken van hashtags is ideaal om in contact te komen met mensen die dezelfde interesses hebben als jij. Maak ook gebruik van Trending hashtags. Deze kun je vinden op de hoofdpagina van Twitter.

5. Volg zelf ook veel personen

Waarom je dit moet doen? Mensen die jij volgt volgen jou vaak automatisch ook terug.