U bent hier: 

Hoe krijg je meer Google Plus ones?

19-05-2014 Likewinkel.nl

Met het verkrijgen van meer Google Plus ones, dat wil zeggen meer Google +1, ben je wel even bezig. Je dient er namelijk voor te zorgen dat je content echt de moeite waard is om een +1 kliks te verdienen. Het hebben van Google Plus One kliks kan van invloed zijn op je ranking in Google, niet onbelangrijk dus.

Vraag lezers op andere social media je content te beoordelen

Wat voor velen goed werkt is door op andere social media zoals Facebook en Twitter je volgers te vragen om je content te waarderen met de +1 Google button. Zorg er wel voor dat je content interessant genoeg is.

Zorg voor de juiste plaatsing van de Google +1 button

Het is belangrijk dat je de code van Google, die de Google +1 button weergeeft, op de juiste plaats neerzet in je content. Zet je deze ergens verborgen neer dan moeten je lezers al moeite doen om de button te vinden of hij valt ├╝berhaupt niet op. Een gemiste kans. Het beste kun je de Google +1 button aan de zijkant of bovenaan (net onder de titel) plaatsen.

Google Plus Ones motiveren anderen om ook te waarderen

Iedereen die een +1 waardering geeft, voor je website of pagina, wordt meegeteld in de cijfer dat naast de Google +1 button wordt weergegeven. Als je een leuk aantal met Google Plus One kliks hebt zal dit anderen eerder motiveren om ook hun waardering te geven dan dat hier een laag cijfer naast staat. Daarom is het zo belangrijk om echt energie te steken in het verkrijgen van Google Plus Ones.

Goede inhoud zorgt voor waardering

Als je zorgt voor goede inhoud van je website zal deze makkelijker een Google Plus krijgen dan wanneer je zo maar korte berichten plaatst met weinig inhoud. De content moet dus van hoge kwaliteit zijn. Zorg er voor dat je regelmatig de content van je website update en dat het interessant is om te lezen.

Zet de Google Plus button op de eerste plaats

Indien je meerdere social media buttons hebt geplaatst op je website, pagina's of artikelen dan dien je er voor te zorgen dat de Google Plus button vooraan staat. Dit kan nogal eens zorgen voor meer Google +1 kliks.