U bent hier: 

Hoe krijg je meer Facebook likes?

22-05-2014 Likewinkel.nl

Als mensen iets heel grappig, spannend, belangrijk of opmerkelijk vinden of zich met een onderwerp willen identificeren willen ze maar wat graag je Facebook pagina of bericht op Facebook liken. Een stilstaande Facebookpagina of pagina met bijvoorbeeld alleen maar reclameberichten is dan ook totaal niet interessant. Hieronder kun je 5 belangrijke tips vinden om meer Facebook likes te krijgen.

1. Niet alleen tekst maar ook een plaatje of foto

Mensen op Facebook willen graag naast tekst ook zien waar je over schrijft. Sterker nog er zijn Facebook accounts die niet eens veel tekstberichten plaatsen, maar juist heel veel plaatjes die geliked en gedeeld worden.

2. Unieke foto of plaatje dient ook echt uniek te zijn

Wanneer je zelf een foto of plaatje hebt gemaakt wordt deze over het algemeen sneller geliked en gedeeld. Bezoekers hebben al heel snel door of je een bestaande foto of plaatje aan het delen bent. Stel dat je bijvoorbeeld een bekende Nederlander spot en je maakt daar een unieke foto van, dan zal deze snel geliked en gedeeld worden op Facebook. En bij die foto of plaatje staat dan weer jouw profielinformatie, dat is dus gratis reclame voor je Facebook pagina.

3. Video doet het prima en is makkelijk te maken

Bewegend beeld doet het prima op Facebook. Net als bij unieke foto's en plaatjes geldt ook hier dat de video uniek moet zijn. Dat kan al heel simpel door van iets interessants op TV een filmpje te maken of wanneer er iets geks in je omgeving gebeurt, bijvoorbeeld op kantoor.

4. Like om iets te laten gebeuren

Je kunt mensen op Facebook motiveren je pagina of berichten te liken door ze te motiveren iets te laten gebeuren. Stel dat je bijvoorbeeld een vaas op je kast hebt staan en je roept mensen op een foto van die vaas te liken en bij 100 likes die vaas kapot te laten vallen.

5. Vraag aandacht voor iets

Stel je hebt een unieke actie om voor een goed doel geld in te zamelen en je wilt hier aandacht voor vragen, deel je actie dan op Facebook met een unieke foto. In Amerika zie je dit heel veel voor mensen die ziek zijn en hulp nodig hebben.