U bent hier: 

Backlinks voor je website blijven enorm belangrijk

21-05-2014 Likewinkel.nl

Er zijn veel website-eigenaren die zich na de Google updates zoals Panda en Penguin erg veel zorgen maken over de belangrijkheid van backlinks. Hoe denkt Matt Cutts (hoofd van Google's spamafdeling) over backlinks? Hij kan het immers weten. Volgens Matt Cutts zijn backlinks nog altijd de beste manier om je website hoog te laten scoren in de zoekresultaten, ze zijn dus nog altijd onmisbaar! Google kijkt naast backlinks hoe je scoort in social media. Richt je dus zowel op kwalitatieve backlinks als op likes, retweets en volgers. Je moet wel in de gaten houden dat je website de moeite waard moet zijn om naar gelinkt te worden.

Link building is niet verkeerd

Zolang een website waard is om naar gelinkt te worden, is link building prima. Het is wel zo dat je in de gaten moet houden dat de content die op je website staat van hoge kwaliteit moet zijn. Hoe hoger de kwaliteit, des te makkelijker gaan mensen naar je website linken. Natuurlijk kun je ook zelf op zoek gaan naar mogelijkheden voor link building zo lang je maar kijkt naar de kwaliteit.

Link building nog jaren belangrijk

Matt Cutts heeft gezegd dat link building nog jaren belangrijk zal zijn en dat er niet zo maar een vervanger zal zijn. Waar je bij link building wel rekening mee moet houden is dat wanneer er iemand naar je website linkt, dat de bron gerelateerd is en dat de link overeenkomt met waarnaar gelinkt wordt. Gaat je website bijvoorbeeld over keukens, dan is het irrelevant wanneer iemand een link naar je website of pagina plaatst met bijvoorbeeld ‘auto's’. Link ook met de juiste taal: als je website of pagina in het Nederlands is, ga dan niet linken met Engelse woorden. Dat kan wel, maar voor je ranking heeft het minder effect. Omdat social media steeds belangrijker wordt voor een algoritme van een zoekmachine dien je naast link building te letten op links die naar je website gaan vanuit social media. Wanneer je website of pagina van je website veel gedeeld wordt kan de ranking van je website omhoog schieten.