U bent hier: 

5 Belangrijke social media expert tips voor meer bezoekers

29-05-2014 Likewinkel.nl

Social media is een populaire manier om meer klanten aan te trekken en om meer bezoekers voor je website te krijgen. Je dient er alleen wel voor te zorgen dat je je content op de juiste manier deelt, op de juiste manier linkt en bezoekers overhaalt over te gaan tot actie in de vorm van het doen van een aankoop of nieuwsbriefinschrijving. Hieronder vijf belangrijke expert tips.

1. Deel bewust

Er zijn teveel websites die automatisch content delen via social media zoals Facebook. Dit gebeurt vaak met plugins of scripts. Dit is een weinig effectieve methode omdat lezers al snel doorhebben dat het om geautomatiseerde berichten gaat. Als het dan ook nog eens om erg veel berichten gaat, mislukt je social media strategie helemaal. Zorg er dus voor dat je bewust deelt en berichten handmatig schrijft op welk social media platform je actief bent dan ook.

2. Communiceer met je volgers op social media

Je kunt met je volgers in contact komen door bijvoorbeeld hun advies te vragen over blogartikelen die je schrijft, ga in discussie, beantwoord vragen of hou een korte enquête. Het is een feit dat een vraag veel meer reacties oplevert dan een gewoon blogartikel dat je deelt. Antwoorden op vragen zou je weer kunnen verwerken in de content op je website. Hierna kun je de personen die een reactie gaven op je vragen op de hoogte stellen door ze een bericht te sturen waar ze hun antwoord kunnen vinden.

3. Maak het makkelijk om de delen

Wist je dat mensen op social media eerder een bericht en/of link delen die afkomstig is van vrienden of familie dan van een bedrijf? Daarom is het belangrijk dat je het je bezoekers zo makkelijk mogelijk maakt. Zorg dus voor social media buttons op je website. Bij foto's is het verstandig gebruik te maken van Pinterest, zo worden ook de foto's op je website gedeeld.

4. Maak je bericht visueel aantrekkelijk

Vul je berichten zo veel mogelijk aan met visuele content, dus met plaatjes en foto's. Bezoekers van social media platformen scrollen nogal snel door de berichten heen en letten hierbij sterk op visuele content. Zo krijgen Facebook berichten met foto's ruim 50% meer likes en dubbel zoveel reacties dan berichten met alleen tekst. Let erop dat het plaatje linkt naar de juiste pagina waar het bericht over gaat.

5. Kies zorgvuldig je webhoster

Het is belangrijk dat je website snel laadt en dat deze weinig storingen vertoond. Let bij het kiezen van een webhoster op de uptime en controleer of de webhoster de beloofde uptime kan waarmaken.